– vi möter Fabio, David och Kevin som tillsammans med sitt grymma team ligger bakom succén

Det är en av försommarens varmaste dagar. Jag och mina två kollegor är på plats på Josefina, Stockholms oas som ligger på bästa läge på Djurgården. För dig som inte känner till Josefina så är det en av Stockholms absolut härligaste oaser där man mer än gärna spenderar tid vid poolen, dricker goda drinkar, käkar sydamerikansk mat och bara har det härligt.

Josefina har nyligen genomgått ett ägarbyte och vi har bokat en tid för att ge deras eventansvarige en utbildning i hur Invajo fungerar och samtidigt prata lite med Fabio Danho, som sköter driften. Fabio är gammal i gamet och är extremt rutinerad inom restaurangbranschen och har alltid haft en förkärlek till drift av sommarkrogar. Fabios telefon plingar konstant. Hypen är total, men vi lyckades få ett par minuter för att få reda på mer om sommarens hetaste location för privata och företagsfester.

Vad har du gjort innan du tog över driftrollen på Josefina?

Min resa började i Visby och efter det så har jag drivit ett gäng olika välkända krogar i Stockholm. Bl.a. Vau du Ville på Norrmalmstorg, Orangeriet och Tures i Sturegallerian.

Finns det några speciella saker som du aldrig tummar på?

Jag har ett fantastiskt team jag jobbar med och för mig är det väldigt viktigt att lyssna på individerna i teamet. Jag har 20 års erfarenhet men alla ska kunna dela med sig av sina idéer och bidra till framgång. Vi delar på ansvaret och man ska inte vara för kaxig trots sin erfarenhet. På vår dagsfest förra helgen hade jag en idé som jag drev stenhårt trots att köket inte höll med. I efterhand skulle jag släppt den idén och lyssnat mer på teamet… man lär sig hela tiden!

Har du ett konkret mål som du strävar åt?

Vi ska nå en omsättning på 100 miljoner. Jag vill också få igång året runt-verksamheten på ett större plan. Vi planerar att göra vår “trädgård”, som är vår mest ombonade del av restaurangen, fullt utrustat med värme och kunna erbjuda brunch även under de kallare årstiderna. Vi har redan mycket bokningar till våra julbord men målet är att vi ska komma upp till 10-12 tusen julbord. Det går att göra mer hela tiden!

Vilka var de största förändringarna som gjordes efter att du tog över driftrollen?

Allt. Service, mat, renovering, entré. Tanken är att Josefina inte bara ska vara ett ställe du kommer till för att dricka eller vänta på en dagsfest. Du ska komma hit för lunch, middag, aw och inte vilja gå vidare efteråt. Våra besökare ska känna sig välkomna när som. Maten har vi gjort en jättesatsning på och är inspirerade av den sydamerikanska känslan blandat med svenska klassiker.

Ni arrangerar både privata event och företagsarrangemang. Varför ska man arrangera sitt evenemang hos er?

Josefina är stort och vi kan ta upp till 2500 gäster på en och samma gång. Vi har många områden på Josefina som är sammanknutna, det gör att många olika företag kan vara hos oss samtidigt. Vill man ha det avskilt och privat så fungerar det, vill man sammansluta och mingla med andra gäster efter middagen så går det. Som gjort för att skapa nya kontakter på ett naturligt och lättsamt sätt.

Har du en idé som du vill genomföra så hjälper vi dig med det. Vill man ha asiatisk plockmat, en sushibuffé för 200 personer eller en konsert så ordnar vi det. Att säga nej och inte vara flexibel går emot varenda gen i min kropp och den mentaliteten sprider jag till mina medarbetare.

Vi har fått bra PR på sociala medier och det har smällt på bra med bokningar efter vår premiär, dagsfesterna och white party. Företagen reagerar då vi fått ett lyft och det pratas mycket om Josefina #thequeenisback

Med Invajo kan du enkelt arrangera både företagsevent och fester.

Ställ frågor till dina bokare om matpreferenser och dela bara precis de uppgifter du vill med till exempel ditt cateringföretag. Bjud in dina kollegor till ditt Invajo konto och samarbeta på eventet!